OVER LEENARD KANSELAAR

Onderdeel van de meest unieke generatie ooit.

Dit is Leenard Kanselaar, eigenaar van onlineopgroeien.nl. Geboren in 1986 en al zeg ik zelf, onderdeel van de meest unieke generatie aller tijden. Waarom? Omdat onze generatie de laatste generatie is die een wereld kent zonder het internet. En daarmee vormen wij de unieke kloof tussen twee tijdperken. Het industriële tijdperk en het internettijdperk. 

We zijn getuige geweest van de opkomst van CD, Spotify, cassettebandje, walkman, discman, Ipod, Mario Kart, Nokia 3310, Nintendo 64, internet, 4G, Samsung, Iphone, PS4, videoband, DVD, Netflix, MSN, Hyves, Facebook, emoji’s, Snapchat, TikTok en ga zo maar door. We stonden erbij en keken vol verwondering naar alle technologische vooruitgang en maakten er volop gebruik van.

De huidige generatie tieners is de eerste generatie die nooit een wereld zonder internet heeft meegemaakt, of een middelbare school zonder smartphone. Voor hen is internet en online zijn net zo normaal als ademhalen of fietsen. Zij vormen met elkaar generatie Z. En over deze generatie en het daarbij behorende online leven gaat het bij Online Opgroeien. 

OVER ONLINEOPGROEIEN.NL

Dit vinden wij belangrijk:

WE VERKLEINEN DE KLOOF TUSSEN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN KIND EN OUDER.

In een draadloze wereld helpen we opvoeders om toch verbonden te zijn met hun kinderen. Het gevolg? Minder discussie en geruzie in huis over schermgebruik. Want door inzicht en begrip te krijgen in de online leefwereld van je kind, in gesprek te gaan en het toepassen van mediawijze opvoedadviezen krijgen internet, games en sociale media een gezonde plaats binnen gezinnen. 

KINDEREN GROEIEN ONLINE VEILIG OP.

De online wereld niet alleen maar leuk, lief en gezellig. Online onheil ligt al snel op de loer. We geven inzicht in deze gevaren en handvatten om hier op een goede manier mee om te gaan. Zo leren onze kinderen (sociale) media te gebruiken op een veilige, vaardige en bewuste manier. 

Opvoeders nemen hun plek in de mediaopvoeding in en zijn bewust van hun voorbeeldrol.

Opvoeders worden bewust gemaakt van hun eigen omgang met media, voorbeeldrol en toegerust om hun plek in de mediaopvoeding in te nemen. Zo creëren we gezinnen met mediawijze opvoeders die de online wereld van hun kinderen betreden, begrijpen en daarin fungeren als rolmodel en gids. 

Wil je met ons samenwerken?