• Home
  • Ouderavond
  • Onleen Schrijft
  • Onleen Deelt
  • Contact
Kijken naar andere gamers
21 mei 2021 door Leenard

Waarom kijken naar gamers populair is onder jongeren

Bertho Nieboer begreep er niets van. Zijn kinderen waren al urenlang op YouTube aan het kijken naar gamers. “He jongens, wat is hier nou de lol van? Kun je niet beter zelf gamen, dan doe je nog iets?” “Uhm, moet jij zeggen pap, jij kijkt zo vaak naar mensen die aan het voetballen zijn.” Het is duidelijk. De jonge generatie kijkt steeds vaker naar andere gamers. Want de TV, dat is maar traag en saai.

Kijken naar gamers is ongekend populair

De populariteit van live in een stadion kijken naar eSports-wedstrijden stijgt de laatste jaren hard. Op een groot podium, net als bij een concert, spelen gamers hun wedstrijden en via grote schermen kan het publiek volgen wat er gebeurt. Zo bezochten in 2019 ongeveer drieëntwintigduizend toeschouwers het WK Fortnite in New York. Maar vooral thuis online via YouTube en Twitch kijken jongeren ademloos naar andere gamers en eSports. Wat ze daar zien? Nou, filmpjes als deze.

Waarom vinden jongeren kijken naar gamers zo aantrekkelijk?

Wat is er zo leuk aan toekijken hoe iemand anders aan het spelen is?

1. Je ziet een spannende wedstrijd

Voor jongeren is het kijken naar gamers, eSports-wedstrijden of toernooien hetzelfde als voor volwassenen het kijken naar een Champions League wedstrijd. Er wordt op hoog niveau gespeeld, je ziet je favoriete spelers aan het werk, er zijn fans, de concurrentie is ijzersterk en het gaat natuurlijk om dat ene moment. Die felbegeerde beker in de lucht houden. En dat het ontzettend spannend is, blijkt wel uit bovenstaand filmpje.

2. Je kunt leren van anderen

Soms loopt je kind vast in hun favoriete game omdat ze bijvoorbeeld een puzzel niet krijgen opgelost, een beloning niet krijgen vrijgespeeld of het lukt niet om na veel oefenen het volgende level te bereiken. Dan ga je natuurlijk in de leer bij een professional. Door het kijken naar andere gamers leert je kind een bepaalde trick of strategie te gebruiken om verder te komen in zijn favoriete game.

3. Je ontmoet (nieuwe) vrienden

De gameplatforms (YouTube en Twitch) zijn een soort van sociale media. Je kind zit met andere kijkers én de gamer die aan het spelen is in een chatroom. Daarin ontmoet je mensen met dezelfde interesses en kun je doorpraten over een gespeelde wedstrijd of gekozen strategie tijdens de livestream. Daarmee is kijken naar gamers een stuk socialer dan met miljoenen volwassenen de Luizenmoeder kijken. Of Homeland, La Casa de Papel of  Undercover bingewatchen. 😉

4. Je bouwt een band op met de gamer

Gamers die live aan het spelen zijn, zijn heel toegankelijk. Je kunt berichten sturen, waar ze meestal ook op reageren. Daarom voelen gamers voor veel jongeren als een vriend.

5. Je ontdekt of die nieuwste game écht zó leuk is

Soms weet je kind natuurlijk niet of die nieuwste game de moeite waard is om te kopen. En je kunt je geld maar één keer uitgeven. Om een beeld van een game te krijgen is het extra interessant om naar gamers te kijken die deze game spelen om zo te ontdekken of de game leuk genoeg is om aan te schaffen.

Vorige artikelEven voorstellen: Leenard Kanselaar over de 4G's van zijn levenLeenard-Kanselaar-4GVolgende artikel MSN herinneringen. Tijd voor een portie nostalgie.MSN herinneringen-1

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over dit blog

Online Opgroeien heeft een missie: inzicht en begrip geven over de online wereld waarin onze kinderen opgroeien en handvatten bieden om mediaopvoeding vorm te geven. Met als doel een veilige, bewuste en gezonde omgang met internet, games en sociale media.

Meest recente berichten

Praten over sexting: zò doe je dat met je kind24 mei 2022
Via TikTok worden jongeren bestookt met oorlogsbeelden. 5 tips om hier in je gezin goed mee om te gaan.1 maart 2022
Seksuele inhoud op Roblox. Hoe bescherm je je kind?22 februari 2022

Categorieën

  • #Gespreksstof
  • O ja; terug in de tijd
  • Onleen
  • Online leefwereld
  • Online onheil
  • Online opvoeden
  • Opinie

Meta

  • Inloggen
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

Tags

Fortnite grooming have i been pwned Leenard Kanselaar mediaopvoeding meekijken Netflix Omegle phising porno privacy Sexting tiktok WhatsAppgroepen

Dit is Onleen

Online Opgroeien heeft een missie: een inkijkje geven in de online wereld waarin onze tieners opgroeien en handvatten geven om mediaopvoeding vorm te geven. Met als doel een veilige, bewuste en gezonde omgang met internet, games en sociale media.

Contactinformatie

Meerkoetmeen 73
3844 XN, Harderwijk
(06) 23 15 29 60
info@onlineopgroeien.nlwww.onlineopgroeien.nl
KVK: 76961265

Recente blogs

Praten over sexting: zò doe je dat met je kind24 mei 2022
Via TikTok worden jongeren bestookt met oorlogsbeelden. 5 tips om hier in je gezin goed mee om te gaan.1 maart 2022
Seksuele inhoud op Roblox. Hoe bescherm je je kind?22 februari 2022
Rife Wordpress Theme. Proudly built by Apollo13