Ouderavond sociale media en gamen


Snappen, TikTokken, YouTuben en gamen. Onze tieners zijn er gek op. We hebben te maken met een generatie jongeren die niet beter weten dan dat internet en WIFI altijd en overal beschikbaar is. Het grootste deel van hun vrije tijd brengen ze dan ook online door. Wie tieners in huis heeft rondlopen, weet uit ervaring dat die bijna vergroeid lijken te zijn met hun scherm. 

Sociale media

Maar waarom heeft de online wereld zo’n aantrekkingskracht op je kind? Wat doet ze online? En is dat ook nog leerzaam? Veel ouders maken zich zorgen. Hoeveel uur schermtijd is gezond? Moet mijn kind meer bewegen en slapen? Hoe voorkom ik dat mijn zoon of dochter naaktbeelden van zichzelf verstuurt? Mediaopvoeding is niet meer weg te denken uit het takenpakket van elke ouder. Maar hoe begeleid je je kind in een dynamische online wereld? Wat kun je doen om het smartphonegebruik in de hand te houden? Hoe ga én blijf je in gesprek over wat je kind online doet?

Ouderavond-sociale-media

Gamen

Naast de smartphone en sociale media, heeft de spelcomputer ook een flinke aantrekkingskracht. Voor veel tieners is een paar uur voetballen in FIFA, schieten in Fortnite of bouwen in Minecraft een fijne manier van ontspanning. Maar waarom is dit zo leuk? Moet je als ouders bepaalde games verbieden? Kan je kind eraan verslaafd raken? Hoelang gamen is gezond? Hoe maak ik op een constructieve manier realistische afspraken?

Ouderavonden van Online Opgroeien

Tijdens een ouderavond geeft Jeugd & Media Coach Leenard Kanselaar antwoord op bovenstaande vragen. We delen onze kennis, tools en inzichten. Zo krijgen ouders de juiste bagage om hun kind te begeleiden bij het op een veilige, gezonde en bewuste manier omgaan met games, internet en sociale media.

We kunnen een algemene ouderavond geven over de online wereld waar kinderen en tieners in opgroeien en hoe je daar als ouders op een goede manier mee omgaat. Maar deze avonden kunnen we ook helemaal op uw specifieke wensen toesnijden. Denk daarbij aan ouderavonden met focus op gamen, online risico’s of mediaopvoeding.

De ouderavonden zijn gericht op opvoeders en (jeugd)professionals die werken met tieners in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. De kosten voor een ouderavond zijn € 425,00 (exclusief BTW en reiskosten).

Wilt u een ouderavond boeken of vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op via info@onlineopgroeien.nl of 06-23152960.

Ouderavond-online-opgroeien